Slow Therapy

La filosofia de Roger Montsant és empoderar a la persona, fer-la partícip del tractament per canviar l'enfocament de la salut.

Oferir un tractament individualitzat per a cada persona per crear un espai de confiança: mirar als ulls, escoltar, dedicar el temps necessari per preguntar i fer un bon diagnòstic i poder oferir totes les possibilitats de tractament a realitzar a la consulta, però també acompanyar fora d'ella.

La nostra filosofia Slow Therapy emergeix de la necessitat de submergir-nos a recuperar la salut des d'una altra perspectiva. Com si estiguéssim dins del mar, comprendre i experimentar els beneficis que atorga aquest nou ecosistema: aturar el temps i anar a poc a poc per observar, escoltar i sentir.

Dins del mar tot canvia: el nostre cos flueix amb la densitat de l'aigua, la temperatura de l'aigua genera canvis en tots els nostres sistemes, els colors es transformen amb la llum solar, el temps sembla aturar-se i al costat les preocupacions i pensaments, els nostres moviments són més lents i conscients empoderant les nostres accions, la ment es calma i el tràfec mental se silencia. Tot això aporta seguretat, comprensió, control, claredat mental, focus.

tortuga

 

Slow Therapy és una iniciativa creada amb l'objetiu de promoure el canvi de paradigma de la salut mitjançant el que considerem que són els pilars de la salut.

Anar a poc a poc per generar consciència, perspectiva i bona presa de decisions

Ens basem en el moviment slow

01

Slow

Abaixar el ritme del terapeuta i del pacient. És igual d'important que el terapeuta es prengui el temps necessari per pensar, escoltar, mirar i fer les preguntes necessàries al pacient per arribar a hipòtesis diagnòstiques com que el pacient sigui conscient del seu estrès i estil de vida. Realitzar un raonament clínic de qualitat des d'una altra perspectiva.

02

Regulació SNA

Conèixer l'estat del sistema nerviós autònom (SNA) és el punt de partida per entendre l'estat físic, psicològic i emocional del pacient. Conèixer els seus camps receptors alterats ens ajudarà a optimitzar totes les funcions internes relacionades amb el dolor, el sistema immunitari, l'ansietat i l'estrès, la inflamació, les funcions digestives i del son, entre d'altres. Modificar hàbits per crear.

03

Respirar

Un cop conegut l'estat del sistema nerviós autònom, podrem pautar exercicis i dinàmiques respiratòries individualitzades segons el cas. Modular el sistema nerviós simpàtic i treballar el sistema nerviós parasimpàtic com a motor del tractament.

04

Consciència

Consciència del cos, de la ment divagant i de la respiració. Empoderar per educar en salut i guiar cap a la cerca de l'autocontrol per autogestionar el dia a dia i guanyar qualitat de vida. Obtenir les eines necessàries per conèixer i controlar millor el cos, la ment i fugir d'etiquetes diagnòstiques que fragilitzen i cronifiquen la salut.

05

Educació

Desfragilitzar conceptes antics i moderns i conceptualitzar-ne la realitat. Adquirir coneixement objectiu, real i prendre consciència per avançar sense por. Modificar hàbits i conductes generant petits canvis per aconseguir adherència al tractament i fer pacients actius en el procés de recuperació.

06

Acció

Passar a l'acció i aconseguir combinar una vida més activa amb dos tipus d'exercicis: Exercici global que motivi i generi adherència al tractament juntament amb exercici específic i de control motor.

07

Teràpia manual

La teràpia manual ortopèdica i la teràpia manual osteopàtica unides per treballar la propiocepció, la regulació vegetativa, millorar la sensació i percepció del to muscular.

08

Regulació de rellotges biològics

Recuperar allò que evolutivament ens ha fet humans, adaptables a l'entorn i ens ha aportat salut. Modificar allò que ens perjudica i desadapta. Recuperar el concepte de Reancestralització i posar en hora els rellotges biològics.

09

Somni i digestions

Els bàsics de la salut. Dormir bé i anar al bany. Com ho millorem? La combinació de teràpia manual, reajustament del SNA, sincronitzar els teus rellotges circadians i modificar conductes desadaptatives.

10

Treball Multidisciplinar

Treballar amb altres professionals aportarà valor i ajudarà a crear objectius reals. Segons la necessitat específica de cada persona, treballar amb psicòlegs, nutricionistes, experts en activitat física, instructors de ioga i mindfulness, pediatres, odontòlegs, metges.

Quines teràpies fan servir el concepte slow therapy?

  • Sobre un bon raonament clínic i ordre cronològic dels fets, us apliquem la valoració de la variabilitat de la freqüència cardíaca que ens aportarà informació de l'estat d'adaptació i actuació del sistema nerviós autònom governat pel nervi vague.
  • Per prendre consciència de la salut i comprendre que la salut depèn de molts factors, combinem l'educació amb el mindfulness i la respiració conscient.
  • La teràpia respiratòria per recordar que el cos respira més de 23000 vegades al dia i que tota acció i pensament afecta la respiració i la coherència cardíaca. Els beneficis de les tècniques i exercicis respiratoris aconseguiran millorar la salut general, regular el sistema nerviós autònom, gestionar millor l'estrès i l'ansietat i garantir un millor sistema digestiu i qualitat de son.
  • La teràpia manual com a mecanisme d'integració de tots els punts anteriors. Barreja entre fisioteràpia i els conceptes osteopàtics més avantguardistes per crear un únic model integrador: el nostre.
  • L'exercici terapèutic slow permet trencar amb els paradigmes que limiten l'evolució del tractament.
  • Agulles com a elements que impulsen canvis neuroendocrins i bioquímics. La nostra acupuntura fisiològica junt amb la punció seca, electroneuroacupuntura i neuromodulació es fusionen per oferir un complement interessant en l'abordatge del dolor i del sistema nerviós autònom.

Roger Montsant

En línia

Roger Montsant

Hola, en què et podem ajudar?

17:13