FAQS

Preguntes freqüents

Quina durada té una visita?

La durada sol ser aproximadament de 55 minuts, pot ser variable en sessions de seguiment.

Què he de portar a la meva primera visita?

Si disposeu d'informes mèdics o resultats de qualsevol prova clínica completament (radiografies, ressonàncies, analítiques actuals…) és recomanable que les porteu el primer dia de consulta. En cas de prendre medicació, us serà sol·licitada informació sobre això.

Tot i ser important conèixer aquestes proves complementàries, molts estudis científics actuals demostren que no hi ha relació causa – efecte entre el que diu la prova complementaria i l'estat de salut actual. Centrar l'origen del problema en aquestes troballes radiològiques, ressonància magnètica… fragilitza, mitifica i cronifica l'estat del pacient.

El dolor no té un origen exclusivament mecànic, hi ha molts altres factors que ho activen i cronifiquen. Hem de ser prudents a l'hora de parlar i fer servir un vocabulari adequat. Com a sanitaris tenim l'obligació d'explicar la realitat segons l'evidència més actual.

Com és una sessió?

Com a professionals sanitaris, a l'arribada se us lliurarà els formularis corresponents amb la protecció de dades i, segons el cas, de qüestionaris específics

Un cop a la sala, acabarem de fer l'entrevista inicial prenent com a base la nostra filosofia slow therapy i començarem amb l'exploració física i tests específics per conèixer el seu estat de salut. Segons el cas, ens pot portar gran part d'aquesta primera sessió per conèixer què pot estar originant el problema.

El temps restant de la primera sessió començarem el tractament i intentarem donar-li pautes específiques perquè pugui participar d'una manera activa en el procés de tractament. Amb l'objectiu de millorar la seva participació i entendre correctament les pautes i exercicis, es recomana que segueixin les nostres xarxes socials d'Iinstagram i youtube per millorar-ne la comprensió.

Quantes sessions necessites per millorar la salut?

Hi ha molts factors que intervenen en la salut, alguns dels quals són tractables des de la nostra professió de forma directa, d'altres indirectament educant i desmitificant per generar coneixement, hàbits saludables i empoderament.

Altres factors i contextos condicionen i poden predisposar a alentir o interferir el procés de curació: estrès físic i psicològic, alimentació insana, qualitat de son, sistema digestiu, tipus de professió, factors socials i familiars, kinesofòbia, catastrofisme, patir altres problemes de salut … És per això que moltes vegades serà imprescindible la col·laboració amb d'altres professionals de la salut per generar un abordatge multidisciplinar.

El nostre objectiu és fer-li comprendre què li passa al seu cos, què pot estar ocasionant el problema, quins factors poden interferir en el procés de curació, però sobretot empoderar-lo del tractament i convertir-lo en protagonista del procés: ser actiu en cos i ment.

Tot i que sabem que no hi ha un nombre de sessions, segons el grau de participació per part del pacient juntament amb les seves circumstàncies de base, esperem començar a notar algun canvi al llarg de les primeres cinc sessions. No hi ha patologies, hi ha persones i justament això fa que cada cas sigui completament diferent i complicat de predir.

Tenint en compte els seus objectius, elaborarem un pla de tractament real que millori la qualitat de vida.

El metge m'ha dit que no puc em puc moure, que m'he d'operar o que millor no em toqui res

Un cop estudiat el vostre cas, us podem guiar tant en la preparació del vostre cos per tenir les eines necessàries per afrontar correctament l'operació, com en el postoperatori.

Hi ha poques situacions en què el moviment (entès com a exercici terapèutic i pautat) estigui contraindicat, així que la millor opció és posar-se en contacte amb mi. A més, hi ha altres estratègies que podem implementar per millorar els seus símptomes, afavorir la cicatrització i optimitzar el cos per a una recuperació més eficaç.

Què fas a consulta exactament?

Un cop analitzat el seu cas, haver fet un bon interrogatori, proves i tests específics, elaborem una hipòtesi diagnòstica, tracem un camí de tractament junts plantejant objectius reals a curt, mig i llarg termini. Tenir un objectiu aporta valor al tractament.

La nostra realitat fa que combinem constantment les disciplines estudiades per aconseguir resultats. Ens centrem en millorar la salut i guanyar qualitat de vida. Per això, ens basem en la nostra filosofia, el nostre concepte slow therapy.

L'aliança terapèutica és clau, de manera que l'educació i la participació activa agafen protagonisme a cada sessió.

Quina és la teva especialitat?

Al llarg de la meva trajectòria professional he anat creixent com a persona, com a pare i com a professional de la salut. L'experiència juntament amb l'evidència m'ha fet evolucionar i canviar els paradigmes tradicionals de la salut per poder aprendre i entendre el cos humà com un global.

Entendre que hi ha molts factors que modifiquen la percepció del dolor, cronificació i la seva intensitat fa que sigui èticament obligatori mostrar la realitat al pacient i recordar quin és l'objectiu del tractament i què està disposat a fer i modificar per aconseguir-ho

Actualment, les meves especialitats són:

  • Dolor musculoesquelètic
  • Dolor crònic
  • Dolor orofacial, craneomandibular i cervical
  • Bruxisme en adultos y en nens
  • Regulació del sistema nerviós autònom
  • Osteopatia pediàtrica i anquiloglosia

Roger Montsant

En línia

Roger Montsant

Hola, en què et podem ajudar?

16:19