Osteopatia infantil

Els nostres serveis d'osteopatia infantil

Oferim un abordatge i tractament especialitzat en teràpia manual osteopàtica centrada a l'etapa infantil, i sobretot al primer any de vida.

"Ens encanten els nadons. Encara ens emocionem quan acudeix a consulta un nounat perquè sabem que tenim l'oportunitat de contribuir a millorar tant la salut com la del seu entorn familiar".

L'osteopatia infantil és una especialització de l'osteopatia que se centra en el diagnòstic i el tractament dels més petits de la casa mitjançant la teràpia manual: les mans. És un procediment terapèutic manual no invasiu que té bons resultats per tractar problemes musculars i articulars, del crani i del sistema digestiu en general.

"Treballem per transformar el model osteopàtic mecanicista i creem un concepte únic i integrador: slow therapy. No només oferim teràpia d'osteopatia infantil individualitzada, també acompanyem la família en tots els dubtes i l'ajudem a millorar el dia a dia".

cita roger montsant

Momentum

L'origen de la paraula momentum fa referència al principi físic que defineix certa quantitat de moviment en un cos, però també a impuls, ímpetu, moment. Crear prou impuls per encarar una situació

“"El millor moment per pensar en salut, per fer el canvi, per conèixer el vostre cas és ara".

Embaràs, part i postpart. Cada moment és únic, igual d'important. Ens interessa conèixer-los al detall per analitzar i entendre el vostre cas, saber què passa, per què passa i poder elaborar un pla de tractament junts. El contacte del vostre nadó a la vostra pelvis, amb el vostre sacre durant tot l'embaràs, el tipus de part, els primers dies al món exterior, les primeres nits sense dormir, el tipus de lactància i problemes derivats, el nou entorn familiar... cada moment compte per fer hipòtesis diagnòstiques.

La nostra filosofia

Ser pare de 2 meravellosos fills, juntament amb la meva parella, ens va fer reflexionar sobre les necessitats que presentem les famílies i com acompanyar la dona en el procés de prepart i postpart. Vam acudir a diferents professionals de la salut experimentant el millor i el pitjor de cadascun. Per això es va crear el concepte slow therapy.

"Oferim i transmetem tot el que ens hagués agradat tenir des del principi: tot en la seva mesura, per pair-ho, actuar i avançar".

Mirar, escoltar activament, comprendre les vostres preocupacions, filtrar la informació procedent del vostre pediatre, assessora de lactància, sogra o amistats. Tota informació importa. No hi ha preguntes dolentes, fes-nos les que vulguis, tranquil, tot és nou.

Els nostres principis:

Raonament clínic:

En constant formació, el nostre raonament es basa en ciència, experiència i resultats. Dialogar amb la família mentre observem el nadó, la família, és un bon inici per establir un diagnòstic, prendre decisions conjuntes i definir plans de tractament.

Teràpia manual:

Necessitem tocar, explorar, escoltar, sentir. Primer presentar-nos amb el més petit, generar confiança i seguretat. Després, ho vam començar tot. Per descomptat, vosaltres formareu part de tot el procés d'una manera o una altra dins i fora de la consulta.

Medicina del son:

Avaluar el son infantil per conèixer la implicació que té amb l'estat de salut del nadó i com afecta l'entorn familiar. Dormir bé implica integrar fites motores i coneixement, capacitat de regeneració, neteja i recuperació de tots els teixits, sistema hormonal eficient (exemple, alliberament de l'hormona de creixement), regulació dels rellotges biològics...

"Soc especialista en el son pediàtric i la seva aplicació a la pràctica clínica. Si el vostre nadó dorm bé, la salut del nadó millora, la salut familiar també"

Entorn:

Amb l'arribada del nadó arriben canvis importants per a tota la família. Conèixer les etapes de creixement del nadó, treballar l'aferrament segur, estar, comprendre la importància d'un ambient saludable, segur i respectuós, explorar les dificultats que té la família... són alguns dels factors que poden explicar la situació de salut del nadó i fer que el tractament sigui més efectiu, ràpid i sa.

Crani:

Peça important per al correcte neurodesenvolupament del nadó. Ens prenem el nostre temps a explorar detingudament i avaluar les causes i conseqüències de possibles asimetries del cap, cara i sistema masticatori (fre lingual, hioides, musculatura). Conèixer l'anatomia i el recorregut dels principals nervis cranials ens permet identificar l'existència de possibles zones de conflicte, estrès o compressió nerviosa que justifiquin els problemes del vostre nadó, del vostre nen.

"Alteracions del crani poden generar tensió dural o meníngia, plagiocefàlia (aplanament d'un occipital), platibàsia (aplanament dels dos occipitals), desviacions de la mandíbula, torticoli, alteracions de la deglució i succió, problemes de lactància i frenet lingual facials".

Sistema Digestiu i Respiratori:

Observar la caixa toràcica, columna i músculs de la respiració, tocar l'abdomen, auscultar les projeccions de les vísceres i percudir a la recerca de so timpànic o mat... El conjunt d'informació ens aporta rigor, efectivitat i seguretat en el tractament i fa que les nostres sessions agafin una adreça molt clara.

"L'exploració del crani i de la columna seran indispensables per tractar el sistema digestiu com són còlics, restrenyiment, gasos, reflux gastroesofàgic, tos, irritabilitat".

Quines són les indicacions del nostre tractament osteopàtic al nadó?

  • Parts: Llargs, curts, bessons, instrumentalització utilitzada, parts estressants amb alteracions cardíaques com bradicàrdies o taquicàrdies, prematuritat, posició intrauterina del nadó, químics que acceleren les contraccions, traumatismes durant el part...
  • Crani: Plagiocefàlia, platibàsia, dolicocefàlia, braquicefàlia, asimetries cranials i de la cara com en ulls, orelles, mandíbula.
  • Musculars: Torticoli, dolor muscular, hipertonies, hipotonies.
  • Digestives: Còlic del lactant, restrenyiment, reflux gastroesofàgic, gasos i altres alteracions digestives.
  • Patologia traumatològica: Contusions, caigudes, fractures perinatals de la clavícula durant el part, luxació de l'espatlla, paràlisi braquials obstètriques.
  • Trastorns del son: Son insuficient i de poca qualitat, insomni, desequilibri del cicle vigília i son, mala adaptació ritme circadià, desinformació del ritme de son del nadó, valoració i anàlisi del son.
  • Trastorns del sistema estomatognàtic: Anquiloglòssia i fre lingual curt, paladar i maxil·lar superior estrets, desviacions de la mandíbula, alteracions de la musculatura facial i bucal.
  • Dificultat en lactància: Dolor al pit, síndrome de Raynaud del mugró, esquerdes, sorolls i espetecs durant la presa, frenet curt, durada de les preses molt llargues.
  • Disfuncions de l'articulació temporomandibular i ATM: Introducció d'ortodòncia, dolor mandibular, bruxisme, sorolls articulars, cefalees i mals de cap, migranyes.

Per què cal reservar una sessió d'osteopatia infantil amb Roger Montsant?

En néixer el nadó experimenta canvis, pressions, tensions, emocions, adaptacions i possibles compensacions. El tipus d'embaràs i part és el pròleg de l'estat de salut. Tenim la capacitat d'adaptar-nos pràcticament a tot. Si creus que el teu bebè té dificultat d'adaptació manifestat amb alguns dels problemes esmentats anteriorment, estarem encantats d'acompanyar-te a trobar una solució.

Roger Montsant

En línia

Roger Montsant

Hola, en què et podem ajudar?

16:50