Osteopatia en adults

Osteopatia en adults

Els nostres serveis d'osteopatia en adults

Al centre de Roger Montsant situat a Girona, ens hem especialitzat en oferir la millor qualitat de tractament manual osteopàtic. Per aquesta raó, en les sessions d'osteopatia ens basarem en la nostra filosofia Slow Therapy, aturar el temps, anar a poc a poc per fer una bona hipòtesi diagnòstica. Mirar els ulls, escoltar, parlar i comprendre allò que el cos necessita.

Posteriorment, realitzem totes les proves diagnòstiques i test ortopèdics i osteopàtics per començar a traçar un camí terapèutic junts, és clar.

roger

"Les nostres inquietuds i ganes d'evolucionar ens han obligat a aprendre del passat per millorar el present professional i poder aportar canvis al futur dels nostres pacients. És per això que basem la nostra osteopatia en un concepte més integrador, realista i científic deixant de banda la perspectiva més mecanicista i tradicional".

Actualment, postulem per una osteopatia integrativa basada en la ciència i que ha de tenir en compte 6 models per avaluar, desenvolupar i tractar una persona. Descobreix-los aquí. La nostra osteopatia evoluciona cap a un concepte més slow.

 

Què és la osteopatia?

Disciplina terapèutica basada en un enfocament integrador que té com a objectiu recuperar la salut global del cos. Els fonaments de l'osteopatia són l'anatomia, la fisiologia, la biomecànica i la neurobiologia. Per aquesta raó, l'OMS i el Parlament Europeu reconeixen l'osteopatia com a professió sanitària independent. Cal ser fisioterapeuta i fer el DO (doctor en medicina osteopàtica), equivalent a una formació universitària de titulació pròpia de 5 anys.

"A Espanya encara no està reconeguda com a professió sanitària, a altres països europeus sí com són Portugal, Itàlia, França, Bèlgica, Gran Bretanya, Luxemburg, Alemanya, Àustria, entre d'altres".

Evolució de l'Osteopatia

El Doctor Still (1892) va ser considerat com a pare de la medicina osteopàtica, teoritzant que totes les parts del cos estaven en correlació i, per aquesta raó, la persona hauria de ser tractada en tot el seu conjunt.

Des d'aleshores, l'osteopatia ha evolucionat en l'àmbit conceptual, metodològic i model integrador. Com la medicina, l'osteopatia ha anat evolucionant al mateix pas que el coneixement del cos i les noves tecnologies. Per aquesta raó, hem d'advocar per una teràpia manual osteopàtica basada en l'evidència que, juntament amb les dades obtingudes a la clínica, assegurin bons resultats.

"Segons la CEBM (Center for Evidence-Based Medicine) d'Oxford, els resultats a clínica encara sense evidència no s'han de rebutjar".

Per què cal reservar una sessió d'osteopatia?

El nostre objectiu és fer-te comprendre perquè t'està passant tot això, les possibles causes i els orígens del teu dolor, del teu problema de salut. Al costat de la teva participació activa en el procés de curació, ens encarregarem de donar-li al cos les eines necessàries per restablir la salut.

Algunes de les indicacions de l'osteopatia són:

  • Problemes articulars: Inflamació articular, escoliosi mal adaptada, contractures musculars simptomàtiques, alteracions musculars i tendinoses, hèrnia discal i protrusions, problemes en mandíbula o de l'articulació temporomandibular ATM.
  • Problemes digestius: Alteracions digestives com restrenyiment, disbiosi intestinal, malaltia de Crohn, hèrnia de hiat, reflux gastroesofàgic, còlon irritable.
  • Problemes respiratoris: Tos crònica, asma, bronquitis recurrent, rinitis, apnees i síndromes SAHOS, patró respiratori alterat, síndrome postcovid.
  • Problemes genito-urinaris: Ovaris poliquístics, síndromes pre i postmenstruals, cistitis de repetició, embaràs i postpart.
  • Problemes nerviosos: Neuràlgia del trigemin, paràlisi de bell o nervi facial, túnel carpià, ciàtica, síndrome del piramidal, síndrome dels congostos.
  • Problemes del son: Cansament general, fatiga, insomni, desregulació del cicle vigília-son, síndrome climateri.

Necessites una sessió d'osteopatia?

L'osteopatia entén el cos com a unitat completa i no com una sèrie d'òrgans i parts independents. Per aquesta raó, no focalitzem el tractament únicament a avaluar i tractar la zona lesionada, de dolor o disfunció, sinó que integrem la resta del cos per conèixer l'origen del teu problema.

Roger Montsant

En línia

Roger Montsant

Hola, en què et podem ajudar?

19:54