Acupuntura fisiològica

Els nostres serveis d'acupuntura fisiològica

L'Acupuntura Fisiològica és una nova manera d'entendre l'acupuntura, una nova forma de complementar el nostre treball en consulta. L'Acupuntura Fisiològica és la fusió entre ciència i tradició, persegueix l'objectiu d'unificar el coneixement i l'experiència de les bases de la medicina xinesa amb la ciència i l'evidència més actual.

Som professionals sanitaris i formem part del Registre de Fisioterapeutes i Acupuntors de Catalunya i del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya com a fisioterapeutes. Per això, garantim una correcta aplicació, ús i manipulació de les agulles.

Origen

La creació de l'Acupuntura Fisiològica neix de la fusió entre les formacions més clàssiques de medicina xinesa amb les més avantguardistes i científiques. Combinem l'acupuntura tradicional més moderna amb l'acupuntura distal, la neuromodulació i l'electroneuroacupuntura.

Te invito a ver dos entrevistas hablando sobre la visión científica de la acupuntura  y de la Electroneuroacupuntura.

roger montsant acupuntura

 

"Molts dels nostres pacients acudeixen a consulta amb dolor. La nostra acupuntura fisiològica té molt bons resultats en el dolor crònic i patologies musculoesquelètiques"

"El nostre objectiu és millorar el dolor i millorar la qualitat de vida: no és qüestió d'escollir entre acupuntura, fisioteràpia o osteopatia, sinó utilitzar el que necessita el nostre pacient en cada moment".

Fusió

La nostra manera de veure el cos va més enllà del que és habitual. L'eina és agulla, però la base és el raonament clínic. De vegades combinem la teràpia manual osteopàtica i la fisioteràpia amb l'acupuntura.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) reconeix l'acupuntura com a eficaç per al tractament de més de 50 malalties i trastorns. Si a això li sumem el seu potencial per provocar canvis neuroendocrins, bioquímics i neuronals fa, de l'Acupuntura Fisiològica, una eina a tenir en compte tant com a únic tractament com a complementària a altres teràpies.

Què és l'acupuntura fisiològica?

L'Acupuntura Fisiològica és anatomia, sistema nerviós central i perifèric i sistema nerviós autònom. Músculs, fàscies, tendons, glàndules, pell, òrgans i vísceres estan interconnectats mitjançant connexions vasculars i nervioses. L'agulla pot ser el vehicle per arribar-hi.

Unim coneixement occidental i oriental per obtenir un diagnòstic objectiu i real. Utilitzem agulles molt fines, majoritàriament indolores, i les col·loquem a zones específiques del cos per estimular i provocar una cascada bioquímica determinada amb l'objectiu d'aconseguir una resposta del sistema nerviós autònom i immunitari.

"Acupuntura Fisiològica, molt més que acupuntura"

 

Quan fer servir l'Acupuntura Fisiològica?

L'Acupuntura Fisiològica pot ser molt útil davant de la majoria de patologies que cursin amb dolor, però també en altres casos:

  • Dolor crònic.
  • Patologia musculoesquelètica: Lumbàlgia, ciàtica, tendinitis, mal d'espatlla, torticoli.
  • Patologies craneocervicals: Cervicàlgia, vertígens i marejos, cefalees, acúfens, tinnitus, neuràlgia del trigemin, neuràlgia facial o paràlisi de Bell, bruxisme.
  • Patologia psicosocial: Estrès, depressió, ansietat, síndrome burnout.

Tot i poder-se utilitzar en patologies que afectin la majoria de sistemes del cos (digestiu, respiratori, ginecològic…), actualment estem especialitzats en el dolor crònic, en l'articulació temporomandibular i de l'ATM, en trastorns temporomandibulars, en bruxisme i patologia cervical

Roger Montsant

En línia

Roger Montsant

Hola, en què et podem ajudar?

19:47